Varukorg

0 st. 0,00 kr

My Cart -

0 st.
Alla kategorier
Pris
  1. 890 kr - 17310 kr
Tillverkare
Batterispänning
Motortyp
Nom. effektförbrukning
  1. 0 W - 11000 W
Motor utan spolar
Borr-, mejselfäste
Slag utan borrfunktion
Max. slageffekt
  1. 0 J - 20 J
Medföljer verktygslåda
  1. TSTAK (1)
  2. TSTAK II (1)
  3. Show more
Max. borr-Ø i betong
  1. 0 mm - 105 mm
För borrning i murverk (slagfunktion)
Topperbjudanden
Vikt
  1. 0 kg - 15 kg

Borrhammare

Bosch, Makita, DeWalt, Hitachi, Milwaukee, sladdlösa och elektriska borrhammare. Vi rekommenderar att du väljer ett passande verktyg genom att använda filtret ”max. borrdiameter i betong”. Om du till exempel vanligtvis behöver borra hål med 15 mm diameter, är det en bra att filtrera på intervallet 17 till 25 mm. Verktyget håller mycket längre om det inte konstant används nära sin maximala kapacitet.

Överst i vyn över borrhammare hittar de som har verkligt bra pris och paketerbjudanden. Vi erbjuder mer än 800 SDS-max och SDS-plus borr för borrhammare. Du hittar dem i kategorierna borr för betong“, SDS mejslar”, oljor för chuckar”.

Vilken är skillnaden mellan en borrhammare och en slagborr?

Det har varit klart för ingenjörer sedan en tid tillbaka att borrning i sten, tegel och betong generellt kräver andra metoder än borrning i trä, metall eller andra material. Det är inte tillräckligt att bara borra; betongen, teglet eller stenen behöver även finfördelas. Om du ska borra ett hål i ett sådant hårt material utan att få bitar utbrytna där du inte vill, behöver du kombinera hamring och borrning. Här följer en summering av olika typer av elverktyg som kombinerar borrning med hammarfunktion, samt vilka typer av borr som passar de olika typerna.

Borrhammare är specialiserade elverktyg för borrning i tegel, betong och sten. Hammaramplituden och kraften är vesäntligt mycket kraftigare än för slagborrar. Hammarfunktionen åstadkoms pneumatiskt – vid själva hamrandet är det bara borren som rör sig, medan chucken är stilla.  På det sättet utsätts chucken och hammarborren för mindre eller ingen rekyl och håller mycket längre. Detta system kallas SDS och idag arbetar nästan alla borrhammare på på detta sätt. Chuckar av SDS-typ intruducerades 1975 av BOSCH. SDS står för ”Steck – Dreh – Sitz” (Stick – Vrid – lås).

Hammarborrar kan ha väldigt olika kraft, och vanligen kategoriseras de efter kraft och maximal borrbredd. För det mesta gäller att ju kraftfullare borrhammaren är desto tyngre är den i proportion. Borrhammare upp till 4 kg använder vanligtvis borrar och mejslar med SDS-plus anslutning. Tyngre verktyg har SDS-max chuckar. En ytterligare chuck-typ, SDS-top, är mindre populär och ligger ungefär i mitten mellan SDS-plus och SDS-max.

Alla hammarborrar, förutom de lättaste, har följande lägen: hamring, hamring med borrning, borrning. Hammarläget används endast för mejsling.

För att att borra i trä och metall med en borrahammare behöver du en extra chuck som fäster trä- och metallbits, då de har en annan fästanordning. Det är enkelt att koppla en sådan extrachuck inuti SDS-chucken genom att använda en adapter. På en del borrhammare är det möjligt att ta av SDS-chucken helt för att sätta på en annan chuck istället.