Varukorg

0 st. 0,00 kr

My Cart -

0 st.
Alla kategorier
Pris
 1. 68 kr - 4591 kr
Tillverkare
Passar till
Antal uttag
 1. |2x 250V 2PE 16A|1x 440V CEE 3PNE 16A| (1)
 2. Show more
Yttre mantelmaterial
Rekommenderad användning
Reel typ
Tråddiameter, mm²
Antal ledningar
Typ av uttag
Max. lasta oregelbunden / helt utsträckt
 1. 3680 W (3)
 2. 3x1,0/3x3,5 kW (1)
 3. 4000 W (2)
 4. 6400 W (1)
 5. Show more
Skydd mot överladdning
Längd
 1. 15 m (6)
 2. 16 m (1)
 3. 18 m (1)
 4. 20 m (5)
 5. 25 m (18)
 6. 30 m (7)
 7. 33 m (1)
 8. 40 m (6)
 9. 50 m (6)
 10. 500 m (1)
 11. Show more
Kontakttyp
Säkerhetsklass

Förlängningssladdar

Här finner du ett brett urval av förlängningssladdar från Brennenstuhl, Feirol, AS-Shwabe, Rubi och andra tillverkare.

Använd de speciella sökfiltren för att hitta den förlängningssladd som du behöver, snabbt och bekvämt. För att underlätta sökningen har vi grupperat alla förlängningssladdar efter tillverkare, längd, användningsområde, maximal tillåten belastning, typ av stickproppar och uttag, typ av kabelvinda och andra viktiga parametrar.

Kortfattad information om förlängningssladdar

Kabelns yttre material – när man väljer en förlängningssladd är det mycket viktigt att göra en bedömning av kabelns yttre material. Detta material beror av användningsområdet för förlängningssladden (dess motståndskraft för extrema temperaturer (köld och hetta) friktion, böjning, etc). Vanligen består kabelns yttre material av plast, gummi, polyuretan, neopren, textil eller glasfiber.

Rekommenderat användningsområde – förlängningssladdar kan vara avsedda att användas endast inomhus, inomhus och tillfälligt utomhus, eller utomhus. Förlängningssladdens användningsområde definieras av dess miljöskyddsklass (IP) och kabelns yttre material.

Typ av kabelvinda – många förlängningssladdar har en kabelvinda, som kan användas till att rulla upp kabeln och därigenom öka bekvämligheten vid användning av förlängningssladden.  Förlängningssladdar kan vara utan kabelvinda (1), med en kabelvinda av plast (2), med en kabelvinda av stål, eller med en kabelvinda av lätt metallegering.

För elektriska trädgårdsverktyg, har de mest använda förlängningssladdarna ingen kabelvinda och endast ett uttag (3), eftersom endast denna typ av förlängningssladd kan användas för att arbeta på ett bekvämt sätt i din trädgård (elektriska trädgårdsverktyg har vanligen endast en mycket kort sladd med en stickpropp i änden). Det är mycket viktigt att använda en förlängningssladd som är avsedd för användning utomhus tillsammans med ditt trädgårdsverktyg.

Antal trådar – för ett elverktyg är det tillräckligt med 2 elektriska ledningstrådar (fas och nolla), men under den senaste tiden har jordade förlängningssladdar blivit standard, så en överväldigande majoritet av förlängningssladdarna har 3 ledningstrådar (fas (a), nolla (b) och jordning (c)). Jordningen ökar säkerheten vid arbete med elverktyg och skyddar användaren från elektriska stötar i händelse av att höljet blir strömförande. Detta skydd fungerar dock endast om den jordade förlängningssladden ansluts till ett jordat eluttag.

Tråddiameter – tråddiametern i förlängningssladdar definierar den maximalt tillåtna belastningen i watt (W). Ju större diameter på ledningstrådarna, desto större kan effekten vara på de elverktyg som ansluts till förlängningssladden. Analogin med ett vattenledningsrör kan användas för att förklara vikten av diametern hos ledningstråden och det sätt på vilket det hela fungerar – ju större diameter på vattenledningsröret, desto större mängder vatten kan passera under ett visst tidsintervall.

Maximal belastning upprullad / helt utdragen – den maximala tillåtna belastningen av förlängningssladden är beroende av om den är upprullad på kabelvindan eller är helt utdragen. En helt utdragen förlängningssladd kan motstå en högre belastning i watt (W) än samma förlängningssladd när den är upprullad på kabelvindan. Detta beror på att en upprullad förlängningssladd påminner om en spole. Stark elektrisk ström i sladden skapar ett elektromagnetiskt fält, som orsakar att förlängningssladden blir upphettad, vilket medför fara.

Typ av uttag/stickpropp – förlängningssladdar kan användas för enfas (1), enfas och trefas (3) och trefas (2) apparater/verktyg. Nätverk för elförsörjning med enfas har parametrarna 220 - 230 V/50 Hz. Parametrarna för elförsörjning med trefas är 400 V/3x50 Hz. Trefasenheter har vanligen större kraft och använder elektricitet på ett mer effektivt sätt. Formen på stickproppar och uttag är olika, beroende på typen av förlängningssladd (avsedd för enfas eller trefas).