Varukorg

0 st. 0,00 kr

My Cart -

0 st.
Alla kategorier

Multifunktionsverktyg och tillbehör

Stort urval av oscillerande multiverktyg från from Fein, Bosch, Makita, DeWalt, Milwaukee, Festool och andra tillverkare.

Olika filter hjälper dig hitta rätt verktyg och tillbehör enkelt och snabbt.

Oscillerande multifunktionsverktyg är är den bästa hjälpen vid renoveringar. De är kompakta alternativ till en stor uppsättning av verktyg för olika reparationsjobb. De kombinerar funktionerna av en såg, en slipmaskin, en skrapa, med flera. Genom att använda särskilda sågtillbehör är det möjligt att såga ut urtag i arbetsstycket, vilket gör den här typen av verktyg oersättliga för vissa typer av uppgifter.

Genom att använda multiverktyg så kan du såga i olika material (spånskivor, plast, trä, plywood, gipsskivor, metall, kakel, etc.), rengöra alla ytor, avlägsna limmade mattor, slipa och polera ytor och mycket mer...

FÄSTSYSTEM FÖR OSCILLERANDE VERKTYG OCH DERAS TILLBEHÖR

Flera olika fästanordningar används för oscillerande verktyg (för professionellt bruk och för amatörer) varför det är viktigt att välja tillbehör med ett fästsystem som passar ditt verktyg. För att tillbehöret skall passa måste det ha exakt samma fäste, eller vara kompatibelt med fästet, på ditt verktyg. Dessa fyra fästsystem är vanligast:

1. Ett av de populäraste fästsystemen är det så kallade ”OIS” (Oscillating Interface System) systemet. Det används i stor utsträcking på oscillerande verkyg för professionella såväl som för amatörer. OIS-kompatibla tillbehör kan endast användas med oscillerande verktyg som har ett OIS fästsystem, men ett verktyg med OIS-system kan användas med tillbehör med både OIS-system såval som med tillbehör med STARLOCK fästsystem.

2. Nyligen blev ett annat fästsystem STARLOCK populärt för oscillerande verktyg. Många verktygstillverkare som använt OIS-fästsystemet har gradvis gått över till Starlock. Systemet kan ses som ett förbättrad version av OIS-systemet, där alla tillbehör med STARLOCK fästanorning kan användas på verktyg som antingen har OIS eller STARLOCK-fäste. Om du däremot har ett verktyg med STARLOCK-fäste så kan du endast använda STARLOCK-tillbehör till det.

 

3. Efter att fästsystemet Starlock blivit populärt lanserades en modifikation STARLOCK PLUS. Detta system är genrellt avsett för oscillerande verktyg med större kraft. StarlockPlus-tillbehör är kompatibla med verktyg med systemen STARLOCK PLUS och STARLOCK MAX, men på ett STARLOCK PLUS-verktyg går det endast att montera STARLOCK och STARLOCK PLUS tillbehör.

4. Den senast tillkomna fästsystemet kallas STARLOCK MAX, och är avsett för de kraftfullaste oscillerande verktygen. STARLOCK MAX-tillbehör kan endast användas tillsammans med STARLOCK MAX-verktyg, men om du har ett verktyg med STARLOCK MAX fästsystem så kan du använda tillbehör med STARLOCK,  STARLOCK PLUS och STARLOCK MAX.

 

Tabell som visar kompatibilitet mellan fästsystem för verktyg och tillbehör:

VIKTIGT: I vår e-shop har varje oscillerande verktyg och tillbehör ett attribut TILLBEHÖRSFÄSTE. Var därför noga när du väljer, och försäkra dig om att verktyget och tillbehöret är kompatibla.