Varukorg

0 st. 0,00 kr

My Cart -

0 st.
Alla kategorier
Pris
  1. 5 kr - 13122 kr
Tillverkare
  1. HONEYWELL (16)
  2. Show more
Typ av hörselskydd
Design av hörselskydden
Hörselskyddskomponent
Ljuddämpningsnivå (dB)
  1. SNR 35 (5)
  2. SNR 37 (1)
  3. SNR 19 (1)
  4. Show more

Hörselskydd

Vi erbjuder ett brett sortiment av hörselskydd från tillverkare som Honeywell, 3M, Zekler och andra tillverkare.

För att förenkla din sökning kan du som filter ange tillverkare, typ av hörselskydd, design samt ljuddämpningsförmåga.

Det finns hörselskydd av standardtyp, med Bluetooth, med inbyggda mikrofoner, med radio, med AUX-anslutning och med utrustning för tvåvägskommunikation.

Skyddande hörselkåpor kan delas in olika grupper beroende på hur de är designade: med huvudband, bakom-nacken-kåpor, hjälmanpassade, med ansiktsskydd och/eller hjälm.

Standard hörselskydd

Dessa är enkla ljudblockerande hörselkåpor utan speciella funktioner.

Med Bluetooth

Ljuddämpande hörselskydd med Bluetooth-anslutning kan anslutas trådlöst till en mobiltelefon. Denna typ av hörselskydd möjliggör att ta telefonsamtal och prata i telefonen medan du jobbar.

Med AUX-anslutning

Denna typ av hörselskydd kan anslutas till en extern ljudkälla (MP3-spelare, bärbar radio, surfplatta, mobiltelefon mm.) så att du kan lyssna på din favoritmusik på jobbet.

Med radio

Hörselskydd med integrerad radiomottagare tillåter dig att lyssna på din favoritkanal på radio med du arbetar.

Med mikrofoner för bakgrundsljud

Hörselskydd med integrerade mikrofoner dämpar inte bara bakgrundsljud, utan kan även reproducera en del av ljudet på ett sätt som är säkert för örat. På detta sätt är bäraren skyddad från det skadliga ljudnivåer, men tappar inte kontakten med omgivningen, och kan höra individuella ljud på en säker ljudnivå. De integrerade mikrofonerna kan vara aktiva, så att de dämpar ljudtopparna och låter bäraren höra allt bakgrundsljud på en säker ljudnivå.

Med tvåvägskommunikation

En inbyggd radiomottagare/sändare tillåter kommunikation med andra medarbetare, om de också ställt in sina hörselskydd på samma radiofrekvens. I vissa fall är kommunikation på arbetsplatsen ett måste.

Ljuddämpningsnivå SNR och säker ljudnivå

SNR är en förkortning av ”Single Number Rating”. Numret som står tillsammans med förkortningen (t.ex. SNR 30) beskriver hur mycket hörselkåporna dämpar det omgivande ljudet i dB. Om t.ex. bakgrundsljudet på en specifik arbetsplats är 120 dB och användaren bär hörselskydd med SNR 30 så blir användarens hörsel utsatt för ett ljud på 90 dB (120 dB – 30 dB = 90 dB).

Den rekommenderade maximala säkra ljudexponeringsnivån för en arbetsdag (8 timmar) är 80 dB, så man behöver veta hur hög bakgrundsljudet är på arbetsplatsen för att räkna ut den behövda ljuddämpningsnivån (SNR) på hörselskydden.