Varukorg

0 st. 0,00 kr

My Cart -

0 st.
Alla kategorier

Excenterslipar

Stort sortiment av excenterslipar från Bosch, Makita, Festool, Metabo, DeWalt, Mirka, Milwaukee med flera. Elektriska och batteridrivna excenterslipar för enkla gör-det-själv uppgifter så väl som för krävande professionell användning.

Dessa slipar har en excentrisk rörelse som kombinerar cirkulära rörelser med rörelse fram och tillbaka, vilket ökar effektiviteten väsentligt. Som för de flesta slipmanskiner beror slipresultatet på hastigheten: ju högre hastighet desto snabbare snabbare blir slipningen klar, men med nackdelen att den slipade ytan blir grövre. Om du vill uppnå en fin slipyta bör du välja en excenterslip med lägre hastighet, eller med möjlighet att reglera arbetshastigheten.

För bästa slipresultat behöver du också passande sandpapper. Ett fint sandpapper med många små korn ger en mjuk slipning medan ett grövre sandpapper med färre antal större korn ger en hårdare och grövre slipning. För de flesta sliparbeten på trä används kornstorlek 80-120. Här hittar du alla ovala sandpapper.

Excenterslipar kan också användas för enklare poleruppgifter. För att göra detta behöver du en slipmaskin med riktigt låg hastighet och ett speciellt slipmaterial gjort av ull. Vi rekommendar att du konsulterar oss innan du köper en excenterslip för polering.

Du är kanske också intresserad av alla slipmaskiner
Eller du kanske letar efter alla tillbehör för slipning.

Det finns inga produkter som matchar urvalet.